2009


458 - PARADIS
September 2009
Sommeren er over vi har seilt vår egen sjø og hatt det fint.
Sesongen startet med Huftarøy rundt den 21.mai. Det var all slags vær, fra vindstille til kuling. Anemoi var den eneste andre minien som var med. Vi skiftet om ledelsen og kom tilslutt først over mål etter 6,5 timer seiling. Det var et slit med mye seilskift. Menisken på høyre kne sa også takk for seg. Men til tross for slitet vant Anemoi pga nye lystall. Vårt gamle storseil har strukket seg ut over såkalte standardmål og vi har fått 0.02 i straff. Dvs vi har 1.20 i LYS. Det er det samme som protoene. Neste gang seiler vi i turklassen.

21.juni-22.juli
31 dager i PARADIS. Prioritering av ferie i år. Ikke noe Shetland race. Det var kanskje ikke så dumt, vi hadde gudene med oss: Det var fint vær fra dag 1.

Været tok seg gradvis opp, det var fint og ble varmere etterhvert. Rolige vinder fra nord ga oss spinnakerseilas mellom øyene i Ryfylke.
Minien er stor nok til å gi plass til 2 vanlige sykler i det ene stuerommet bak. Istedenfor å luffe rundt i havneområdet, kunne vi nå dekke flere mils omkrets. Rundt Sirevåg, Egersund og Soknedalsstrand var det flotte sykkelveier. Norsjøveien sykkelvei snirkler seg også langs kysten.
Vi hadde lite uhellmen broachet i kuling ut fra Egersund, med Code 0. Skjøtet hadde ikke knute i enden og forsvant. Bommens nedre feste hadde røket og bommen hang løs. Det så en stund til at jeg ikke skulle kunne klare å få coden inn. Sto med beina på¨ripa som var under vann. Beate dro i roret, men båten ville ikke ned i le. Fikk etterhvert tak i tackline og lagt den på en vinsj. Da coden kom litt i le for storseilet, gikk det lettere, men en stund så det ikke lyst ut.
Bomfeste som bøyde seg som smør ifjor, var iår beregnet på å ryke i år. Det av laget av 1toms abs plastrør. Dette fant vi ikke, prøvde andre plastbiter, helletuten til vannkannen, men alt røk nokså fort. Løsningen ble en krank-arm til sykkel. 50kr på en sykkelbutikk i Egersund. Fere bilder fra de flotte stedene vi har vært.

Olaviken
ImgTitle

Mot Utsira
ImgTitle

Utsira turløype i vest med hekleting
ImgTitle

Vest på Karmøy
ImgTitle

Jøssingfjord.Tur retur til Ånasira fra Soknedalsstrand, det ble 1200 høydemeter og masse melkesyre.
ImgTitle

Skudesneshavn
ImgTitle

Kryssing i motvind utenfor jæren.
ImgTitle

Soknedalsstrand. Meget vakkert.
ImgTitle

Frode Adamsen med sin nyinnkjøpte IOD. Han hadde seilt fra Haugesund og skulle til Osl.o. Vindstille og vi tok de på slep inn til Soknedalsstrand
ImgTitle

Hårvask i ferskvann, horisonten i saltvann.
ImgTitle

Vampkonsert på Soknedalsstrand. Dessverre sol i øgene.
ImgTitle

Egersund - Hitra. Seiling i kuling med bare fokk. Vi var likevel oppe i 9 knop.
ImgTitle

Hitra - Rasvåg. Ny kommunal kai. Liten og sjarmerende kairestaurant. Fineste sørlandsby du kan tenke deg.
ImgTitle

Seiling med søster Kaja og Magnus i Farsund
ImgTitle


Spangereid. Klatring bak agurkfarmen. Vi lagde to nye ruter.
ImgTitle

Kvitsøy
ImgTitle

Osterøy - Hjellvik
ImgTitle


No comments:

Post a Comment